Wat is Human Design?

Gepubliceerd op 16 april 2024 om 15:59

Ik heb het regelmatig over Human design. Maar, wat is dat nu eigenlijk?

Human design is een systeem die aantoont hoe uniek we allemaal zijn.

Dat ons DNA uniek is dat weet je ongetwijfeld, maar wist je dat ook ons energie dit is?

Human Design is je ‘routekaart’, 🧭 je persoonlijke gebruiksaanwijzing hoe je in mekaar zit, hoe en waar je meer en minder op reageert en waarom…

Wie je denkt dat je bent is jouw interpretatie van jouw beleving hier op aarde .... welke delen zijn nu  echt van jou enne....  welke heb je in de loop der jaren bewust of (vaak onbewust) aangeleerd? 

πŸ€” Wat is jouw innerlijke kracht, welke energie straal je uit? en welke neem je over van anderen of laat je mogelijks door beïnvloeden? Waar kan je wijs in worden?

Zoveel vragen … waar Human Design je een antwoord op heeft aan de hand van jouw bodygraft.

Deze word verkregen door je geboortedatum, geboorteuur en geboorteplaats in te geven.

Nee er is geen manipulatie mogelijk door vragen te beantwoorden volgends je mening of stemming van de dag.

Dit ben ik… Of ten minste dit is mijn bodygraft

Waarschijnlijk zegt deze jouw helemaal niets,

dus bij deze een woordje uitleg:

Op de foto zie je figuurtjes en lijntjes die al dan niet ingekleurd zijn.

Deze worden de centrums en kanalen genoemd. Elk centrum heeft zijn eigen thema en de combinatie van welke er ingekleurd (of gedefinieerd) zijn onthullen welke energiethema’s je in de wereld projecteert of wat jouw aura is.

Enegietype

Voor mij betekent dit dat ik het aura heb van een manifesterende generator ofwel dat Ik de energie in me heb om te laten zien hoe grenzeloos we als mens zijn alsook de energie  heb om meerdere projecten tegelijk te manegen.

He 🀷‍♀️Er zijn zoveel interessante dingen te ontdekken, waarom zou ik moeten kiezen?

Er is 1 grote voorwaarde dat ik datgene doe wat ik graag doe,

… door te ‘spelen’ met wat het leven me aanbied en waar ik van aan ga inspireer ik de mensen rond me om ook hen plezier te volgen..... 

door dit te doen trek ik nog meer kansen aan die mij plezier bezorgen en energie geven.

Van een positieve vicieuze cirkel gesproken ❕

Mijn energie is dan ook een superpower .

Natuurlijk heb ik ook valkuilen. πŸ™Š

Zo ben ik helemaal niet gemaakt om altijd alles af te maken. Als de joy verdwenen is dan is het ok om ermee te stoppen.

Och wat was dat een eye opener  voor me,πŸ‘€ 

van kindsbeen af  leerde ik om niet ‘op te geven’ …

Maar dit is helemaal geen kwestie van opgeven, de les, de ervaring heeft zijn doel gediend. Op naar volgend avontuur…

Ook het ‘snel zijn' brengt valkuilen met zich mee, zo is de verleiding groot om ‘zelf iets rap te doen’ i.p.v. te wachten op de ander.

En o wee ❕  als je me uit mijn flow haalt. In het beste geval schieten mijn ogen je af of krijg je een niet zo vriendelijk antwoord voor ik er erg in heb.

Sorry not sorry 🀷‍♂️

Naast het type van een MG (manifesterende generator heb je ook nog generatoren, manifestors, projectors en reflectors als energietype. Als jij een van deze Types bent dan werkt jouw energie totaal anders dan bij mij.

Elk energietype kreeg van moeder natuur ook routepaaltjes mee die je vertellen of ik in mijn kracht of uit mijn kracht sta, in mijn geval als MG (manifesterende generator) :

Wanneer ik me 's avonds voldaan in de zetel nestel en een innerlijke rust voel weet ik dat dit een dag was in harmonie met mijn zijn.

Voel ik me gefrustreerd, geïrriteerd of zelfs boos dan is dit mijn alarmbel dat ik ergens niet in balans ben.

Tijd voor reflectie, waar heb ik mijn strategie en autoriteit niet gevolgd?

Strategie &  Autoriteit

Als MG is mijn strategie of de manier waarop ik in harmonie met mijn blauwdruk actie onderneem. Wachten op mijn sacrale reactie en informeren voor ik iets doe.

Door mijn strategie te volgen beweeg ik mee met mijn energiestroom en ontstaat er flow. Doe ik dit niet dan ga ik tegen mijn eigen energiestroom in, mocht je ooit afgevraagd hebben waarom iets je totaal niet lukt ondanks al je inspanningen is dit een eerste punt waar je kan naar kijken.

Als MG   communiceert je sacraal ( het voorlaatste centrum) o.a. door geluiden: uh-huh (ja), ueh (nee) hmm (misschien) te maken.

O wat ben ik als kind veel gestraft geweest als ik met die geluiden antwoorde. πŸ™ˆ Wisten mijn ouders veel dat dit juist een heel puur antwoord was.

Ik ben dan ook volop aan het oefenen om mijn ‘buikgevoel’ en mijn sacrale geluiden terug te herkennen zodat ik hier meer naar kan luisteren.

Een generator heeft een vrij gelijklopende strategie en ook een manifestor heeft enige gelijkenissen aangezien een MG een hybride is van deze 2 types.

Een projector en reflector heeft totaal geen binding met hun sacraal, hun keuze gebeurt dan ook op een heel andere wijze.

Ik had het ook al over wachten op mijn autoriteit:

Ik heb een emotionele autoriteit want mijn emotioneel centrum ( driehoek volledig rechts) is ingekleurd.

Dat betekent dat ik geen wijsheid heb in het nu.

Ook niet als ik  sacrale geluiden maakte of duidelijk een buikgevoel had. Die vertellen me enkel hoe ik me er op dat moment over voel. Dit kan echter een heel emotioneel beslissing zijn. Daarom is het raadzaam om (zeker voor grote dingen) een nachtje (of2) erover te slapen tot ik zowel de hoogtepunten als de laagtes van mijn emotionele golf voelde en een helder weten ervaar.

Ingewikkeld? Aan wie vertel je het? πŸ™ƒ

Als MG wil je dat het voorruit gaat, van contradixie gesproken en dat is dan ook de les die hier geleerd dient te worden:

Geduld is een schone zaak…. 

….

Ben je nog mee?    Een hele boterham, niet?

Dan heb ik het nog niet gehad over mijn profiel,  welke superpowers alle andere gekleurde centrums hebben en hoe de niet ingekleurde centrums net de kansen zijn om wijs te worden…

Dat is voor een volgende keer.

'K weet zeker dat je even tijd  kan gebruiken om te laten bezinken  wat ik je nu al vertelde.

Wat ik je wel nog wil meegeven:  HD (human Design) is geen religie , eerder een uitnodiging tot een persoonlijke ontdekkingsreis, om te experimenteren, jezelf te observeren zodat het voor je makkelijker word om in deze wereld te creëren wat je graag zou creëren. Zowel in relaties, prive als zakelijk,  het kan een meerwaarde geven op elk vlak in je leven.

PS: Ben je intussen benieuwd naar jou bodygraft, hoe jouw energie werkt, wat jouw autoriteit en strategie is en hoe je deze in jouw voordeel kan laten werken?

Stuur me een berichtje met je geboortedatum, tijd en geboorteplaats en ik maak heel graag en vrijblijvend een korte persoonlijk presentatie voor je.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.